Jeppe Wikström är fotograf och bokförläggare på Bokförlaget Max Ström som är specialiserat på fotografiska böcker av högsta kvalitet. Han har gjort ett tiotal böcker med sina egna bilder och varit initiativtagare till ett hundratal böcker med andras bilder.

Jeppe är född 1963 och började fotografera för tidningar redan 1976. Vid 15 års ålder började han fotografera för Expressen och gjorde senare sin militärtjänstgöring som journalist på tidningen Värnpliktsnytt. 1986 startade han bildbyrån Skärgårdsbild med inriktning på kust och hav. 1989 startade han systerföretaget Äventyrsbild som specialiserade sig på resor och äventyrsfotografi. De båda bildbyråerna såldes 1991 till Pressens Bild där Jeppe blev marknadschef. 1994 startade han tillsammans med Marika Stolpe Bokförlaget Max Ström.

Han har fått en lång rad utmärkelser för sina bilder och böcker, bland annat S:t Eriksmedaljen, Bellmanpriset samt Eldh-Ekblads Fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen.

Jeppe Wikström är en uppskattad och erfaren föredragshållare. Till sina bilder berättar han på ett medryckande sätt om Stockholm, skärgården eller om de stora fotografiska projekt som han lett, exempelvis A Day in The World eller En dag i Sverige. _MG_7213-2.jpg